Косів: форум міста та району
02:45, 29 Березня 2024 *
Ласкаво просимо, Гість. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Увійти
 
 
   Початок   Допомога Пошук Увійти Реєстрація WAP  
Сторінок: [1] 2 3 |   Вниз
  Друк  
Автор Тема: Гуцулія — туристично-інформаційний картографічний портал  (Прочитано 36377 раз)
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« : 19:11, 27 Лютого 2013 »

Команда «ВелоКосова» готує до запуску проект «Гуцулія» — туристично-інформаційний інтернет-портал картографічний докладний каталог-довідник Косівського району.

Гуцулія стане логічним продовженням вже діючого успішного проекту «ВелоКосів»— метою якого є популяризація велосипедних поїздок горами та населеними пунктами Косівського району серед українських та іноземних туристів, а також новоствореного проекту «МапаКосів» — карти і маршрути Косівщини.

А завданням проекту є збір інформації по Косівському району та створення сайту з реальними корисними публікаціями і докладним описом, фото, відео, координатами та розміщенням на карті всіх атракцій району (садиби зеленого туризму, готелі, ресторани, заклади дозвілля та харчування, автостанції, озера, водоспади, церкви, музеї — пам’ятки природи, історії, культури та архітектури), зі зручною навігацією, інформацією про події в районі, пошуком та відгуками відвідувачів. Ключовим напрямком проекту буде формування базового туристичного продукту, за яким можна позиціонувати й представляти Косівщину, як туристичний край.

Наразі ведеться розробка порталу, а коли в горбах буде сухо — на роверах будемо проводити етнографічні вело-експедиції в усі села Косівщини.

Далі опишу сам проект та план його реалізації. Будьте на дроті Smiley

Довідка: Проект минулого року подавався на обласний конкурс проектів з розвитку туризму і фактично не виграв його лише через юридичні формальності. Щоб подібних проблем не було в майбутньому ми хочемо зареєструвати громадську організацію «ВелоКосів», що дасть можливість брати участь і вигравати! подібні конкурси чи тендери.
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #1 : 12:53, 28 Лютого 2013 »

Актуальність проекту

Розвиток туризму є одним із пріоритетних стратегічних напрямків у соціально-економічному та культурному розвитку Косівського району на найближчі десятиліття, що відображено у важливих програмних документах району:

  • Стратегії економічного та соціального розвитку населених пунктів Косівського району до 2020 року, затвердженої рішенням Косівської районної ради від 12.01.2011 №36-3/2011.
  • Програмі розвитку туризму в Косівському районі на 2011-2015 роки, затвердженої рішенням Косівської районної ради № 66-4/2011 від 08.04.2011.
  • Програмі розвитку інвестиційної діяльності в Косівському районі на період 2012-2015 років, затвердженої рішенням Косівської районної ради № 246-11/2012 від 15.03.2012.

З кожним роком збільшується інтерес туристичних фірм та туристичних агенцій до нашого краю, збільшується потік відпочиваючих. І в кожному населеному пункті Косівщини є чарівні куточки для туриста.
   
Проблема в тому, що інформації про район мало, періодично обмеженим накладом видаються довідники-путівники, в інтернеті є сайти з інформацією про заклади відпочинку та харчування в Косівському районі. Та й, в основному, ця вся інформація про набільш відомі туристу населені пункти, такі як, власне, Косів, села Шешори та Космач. А більш віддалені села залишаються без належної уваги.
   
Крім того, туриста, крім «проживання-харчування» цікавлять й інші атракції: новини та події в регіоні, музеї, народні майстри, базари, водоспади, гуцульські церкви, пам’ятки природи, історії, культури та архітектури.
   
Для того, щоб надати туристичній інфраструктурі району всебічного розвитку, а туристам — вичерпну, докладну і реально корисну інформацію, потрібен єдиний рекламно-інформаційний туристичний веб-портал — картографічний інтернет каталог-довідник Косова і Косівського району «Гуцулія».

Також вся зібрана інформація каталога-довідника стане в нагоді туристично-інформаційному візит-центру, який неодмінно відкриється в Косові з метою реклами природного потенціалу Косівщини, промоції його туристичних можливостей, залучення широкого кола туристів до відпочинку та подорожей на його території, в тому числі з-за кордону, підвищення рівня туристичих послуг, створення маркетингу туристичного напрямку, що базується на сучасних технологіях.
IVP
Ст. модератор


Репутація: 58
Offline

Повідомлень: 1987

Moskalowka


« Відповідь #2 : 15:25, 28 Лютого 2013 »

вже придумали звідки прибуток брати ?
Жирна_Бойова_Панда
кунг-фу модератор
Ст. модератор


Репутація: 94
Offline

Повідомлень: 4410
Awards: KosivArt Душа форуму 2010

Кавайне панденЯ


« Відповідь #3 : 17:07, 28 Лютого 2013 »

sape crazy

Born stupied? Try again!
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #4 : 17:16, 28 Лютого 2013 »

Думаю через рік з допомогою інтерактивної форми підприємці та організації зможуть добавляти свої дані на платній основі.

Також цільова територія проекту буде розширена на інші гірські райони Івано-Франківської області, особливо Верховинський район і на подальшу перспективу також сусідні області Гуцульщини: Чернівецьку та Закарпатську області.

І контекстна реклама, звичайно Smiley
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #5 : 10:52, 01 Березня 2013 »

Мета проекту

Метою проекту є розвиток та популяризація туристично-культурного потенціалу Косівського району серед українських та іноземних туристів і пластунів, налагодження  міжнародних зв’язків і, як результат, покращення економічного і культурного розвитку Косівщини.

Цільова група та цільова територія проекту

Основні цільові групи проекту — це вітчизняні туристи та туристи з-за кордону, а також пластуни.

На Косівщині доволі часто відбуваються пластові табори всеукраїнського рівня (крайові табори), а також міжнародні пластові табори (міжкрайові табори), зокрема, міжкрайовий пластовий мистецький табір «Метаморфози» 2002, 2007, 2010 роки.

Інформація, зібрана на сайті, дасть можливість якісно планувати програму табору, а також може використовуватись для презентації Косівщини, на теренах якої відбуватиметься табір для учасників з-за кордону.

Також додатковою цільовою групою є місцеві приватні підприємці, які зайняті в туризмі.

Косівський район — це основна цільова територія проекту. В планах проекту на наступні роки розширити цільову територію на всі інші гірські райони Івано-Франківської області. І на перспективу також сусідні області Гуцульщини: Чернівецьку та Закарпатську області.
Burkut
Фахівець


Репутація: 12
Offline

Повідомлень: 310


« Відповідь #6 : 23:49, 01 Березня 2013 »

як буде більш-менш результат, тобто досить багато контенту. то думаю, що допоможу з промо на велокиєві та ще деяких потужних ресурсах. ну й ще за деякі мотузочки посмикаю.

Радість — це те, що дається з боєм.
Ні краплі смутку, ні краплі сумніву...
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #7 : 11:08, 02 Березня 2013 »

Дякую за підтримку, Ігор! drinks
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #8 : 11:37, 04 Березня 2013 »

Методи реалізації проекту

1. На велосипедах об’їздити всі населені пункти Косівського району (місто Косів + 44 населені пункти) з GPS-трекером і фотоапаратом. Перед кожним виїздом, з допомогою інформації від міського та сільських голів, депутатів району, літератури та інтернету, складатиметься маршрут поїздки.

Чому поїздки на велосипеді? Це сильно мінімізує транспортні витрати бюджету, а також популяризуватиме здоровий спосіб життя. Всі учасники проекту мають гірські велосипеди, в групи буде цифровий фотоапарат та GPS-трекер, наданий громадською ініціативою «ВелоКосів».

Для важкодоступних місць в наявності команди проекту буде всепрохідний УАЗ-452.

2. Зробити детальні описи, фото, відео, координати всіх туристичних атракцій (садиби зеленого туризму, готелі, ресторани, заклади дозвілля, автостанції, озера, водоспади, церкви, музеї — пам’ятки природи, історії, культури та архітектури).

3. Систематизувати та класифікувати зібрану інформацію.

4. Створити веб-портал «Гуцулія» та викласти на нього всі отримані дані, де відвідувачі зможуть легко знаходити потрібну інформацію, добавляти нові дані, коментувати кожен запис та ділитись відгуками.

5. Розрекламувати проект та веб-сайт «Гуцулія» в інтернеті з допомогою мережі кращих Косівських сайтів та соціальних мереж, публікації в ЗМІЮ, підприємців та депутатів всі рівнів.

6. Вивести веб-проект на лідируючі позиції в пошукових системах за основними пошуковими запитами: «Відпочинок в Карпатах», «Відпочинок в Косові», «Зелений туризм в Карпатах» та ін.
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #9 : 10:40, 05 Березня 2013 »

Очікувані результати

Реалізація такого проекту сприятиме розвитку туризму на Косівщині, який є пріоритетною галуззю. Результатом проекту буде зростання іміджу району, як туристичного краю в Україні та за її межами, а також зростання надходжень у місцеві бюджети.

Туристична галузь на Косівщині стане важливим чинником стабільного і динамічного збільшення надходжень до місцевого бюджету, позитивного впливу на стан справ в багатьох галузях економіки (транспорт, торгівля, зв’язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів широкого вжитку, народно-художніх промислів та інше).

Реалізація проекту сприятиме розвитку сільського зеленого туризму, залученню інвестицій у туристичну галузь Косівщини, підвищенню зайнятості населення та розвитку підприємництва,  впровадженню нових форм організації туризму, популяризації мережі туристично-екскурсійних атракцій та маршрутів, залученню українців та іноземних громадян до пізнавання багатої природної та  історико-культурної спадщини нашого краю, збереження екологічної рівноваги.
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #10 : 10:17, 06 Березня 2013 »

Партнери проекту (організації, які братимуть участь у реалізації проекту)

  • Косівська станиця НСОУ Пласт
  • Громадська ініціатива ВелоКосів — http://velokosiv.if.ua
  • Кредитна спілка «Косівська» — http://ksk.if.ua
  • Косівська районна організація Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні
  • Косівський рятувальний пункт
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #11 : 11:25, 08 Березня 2013 »

Залучення цільової групи (яким чином цільову групу буде залучено до реалізації проекту?)

  • Реклама порталу «Гуцулія» в інтернеті на кращих сайтах Косівщини.
  • Реклама сайту «Гуцулія» в інтернеті в соціальних мережах.
  • Реклама проекту «Гуцулія» в місцевих ЗМІ.
  • Реклама веб-адреси проекту на автомобілі УАЗ-452.
  • Розповсюдження візитівок та рекламних буклетів проекту серед підприємців та туристів.
  • Поширення інформації про проект з допомогою райдержадміністрації, районної, міської та сільських рад, депутатів всіх рівнів, громадських організацій та об’єднань.
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #12 : 12:39, 10 Березня 2013 »

Поширення інформації (як буде поширюватися інформація про проект та його результати? Яку кількість громадян буде нею охоплено?)

1. Інформація про проект та сайт «Гуцулія» поширюватиметься з допомою тематичних анонсів та банерів на 22 сайтах із загальною місячною аудиторією близько 85 000 людей:


2. Інформація про проект та сайт «Гуцулія» поширюватиметься в інтернеті в соціальних мережах (групи «Косів» та «ВелоКосів» у Facebook та Vkontakte), а також в дружніх тематичних групах з аудиторією близько 7 000 людей.

3. Публікації в газеті «Гуцульський край» з загальною кількістю підписувачів 3000 людей.

4. Поширення візитівок та буклетів загальним накладом 4000 екз.
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #13 : 11:41, 19 Квітня 2013 »

Основний функціонал сайту ще не працює, але зате вже можна читати цікаві публікації про Косів.
KosivArt
Адміністратор


Репутація: 101
Offline

Повідомлень: 6509


« Відповідь #14 : 14:12, 02 Січня 2014 »

Куди піти і що подивитись в місті Косові та селах Косівського району.

На сайті додано інформацію для туристів, косівчан і власників бізнесу.
Сторінок: [1] 2 3 |   Нагору
  Друк  
 
Перейти в:  

© 2007—2024 KosivArt | Працює на SMF